Reserveren
U kunt reserveren via E-mail info@yachtcharterdewaterpoort.nl. U krijgt dan van ons een huurcontract toegezonden. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen 0515-423237 of mobiel 06-22496903.

Hoe betaalt u?
De reservering is pas definitief, indien binnen 8 dagen na contractdatum de halve huursom aan ons is voldaan door overschrijving op ons rekeningnummer bij de Rabobank nr. NL10RABO0131974874, BIC: RABONL2U en gelijktijdig het huurcontract onveranderd en ondertekend is terug ontvangen. Het restant van de huursom moet 3 weken voor afvaart betaald zijn.

De huurperiode
De reguliere huurperiode begint op vrijdag /zaterdag 15.00 uur en eindigt op de daaropvolgende vrijdag/ zaterdagmorgen om 10.00 uur. Afwijkende perioden in het voor en najaar zijn  in overleg natuurlijk mogelijk. Bij te late teruggave kan € 50,– per uur in rekening worden gebracht.

Verzekering en waarborgsom
De schepen zijn all-risk verzekerd met een eigen risico van € 500,–. Dit bedrag wordt als waarborgsom van u gevraagd bij de afvaart. Wanneer u het schip schoon, schadevrij en met complete inventaris weer bij ons aflevert, ontvangt u dit bedrag weer terug. Bij onbehoorlijk gebruik hebben wij het recht het jacht terug te halen zonder terugbetaling.

Aflevering
U krijgt uw schip schoon mee, met volle diesel- en watertank. Wanneer u het schip weer terugbrengt, wordt van u verwacht dat de dieseltank weer vol is en het schip schoon is (zoals u het van ons ontvangen heeft). U kunt de eindschoonmaken ook aan ons overlaten hiervoor zal een eindschoonmaak vanaf € 55,00 in rekening worden gebracht (graag even van te voren aangeven).

Vaargebeid
Nederlandse binnenwateren m. u. v. de grote rivieren, IJsselmeer en Waddenzee. Wanneer u over genoeg ervaring beschikt, mag u bij goed weer het IJsselmeer bevaren. U dient hiervoor wel onze toestemming te hebben.

Vaarbewijs niet nodig
Een vaarbewijs is niet verplicht voor onze schepen. Wel moet de schipper meerderjarig zijn en over enige vaarervaring beschikken. Instructie omtrent de bediening krijgt u uiteraard bij de afvaart. Ook kan indien gewenst een proefvaart worden gemaakt.

Geen ervaring? Geen probleem
Beschikt u over weinig of geen ervaring, dan is het mogelijk voor de eerste dag(en) een instructeur van Vaarschool Noord Nederland te bespreken. In korte tijd voelt u zich zeker op het water.

Wat moet u zelf meebrengen
Onze jachten zijn compleet ingericht voor het aantal personen dat aangegeven is. Zie ook de inventarislijst. Een aantal dingen moet u zelf meebrengen zoals slaapzakken, dekens en lakens en hand-en theedoeken. Beddenservice en/of handdoeken pakket kunt u uiteraard ook bij ons huren.

Bijkomende kosten
Dieselolie, brug- en havengelden.

Huisdieren
Voor het meenemen van een huisdier wordt een meerprijs van € 45.00 per week per huisdier berekend.

Service
Bij onverhoopte pech staan wij altijd voor u klaar met onze eigen servicewagen. Bel ons en wij komen zo spoedig mogelijk naar ´uw´ jacht om de storing te verhelpen.

Vragen
Mocht u na het lezen van deze informatie of het bekijken van onze jachten nog vragen hebben? Aarzel niet en neem, vrijblijvend, contact met ons op. Wij staan u graag te woord.